Kjøtt i mørke

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
40–60 min

Kjøtt i mørket blir også kalt sosekjøtt, og den kan lages av ulike typer kjøtt. Her har vi brukt grytekjøtt av lam.

Ingredienser

  • 1 kg lammelår i skiver
  • 2 ss margarin eller olje
  • 1 stk stor løk
  • 1 pose brun saus
  • 1 stk laurbærblad
  • ca. 1 ts salt
  • ca. 12 ts pepper

Slik gjør du

1. Lag saus etter anvisning på posen.

2. Brun kjøttet 2-3 minutter på hver side, og legg det over i sausen.

3. Skjær løken i skiver og brun raskt før den tilsettes i sausen sammen med laurbærbladet. Senk temperaturen og la det trekke i ca. 30 minutter, eller til kjøttet slipper beinet.

Serveres med kokte poteter, ertestuing og rørte tyttebær.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.