Kjøtt, buljong og margbein

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Tradisjonell samisk rett som varmer godt på mørke kvelder.

Ingredienser

  • 1 kg grytekjøtt av reinsdyr
  • 112 l vann
  • 3 ts salt
  • 12 kg margbein av reinsdyr
  • 3 stk gulrot
  • 200 g kålrot
  • 200 g hodekål
  • 12 ts pepper

Slik gjør du

 1. Ha saltet i vannet og la det koke opp. Tilsett kjøttet. La det trekke ved 85° C i ca. 2 timer - til kjøttet er mørt.

 2. Skum av kjøttfettet som du bruker til saus. La margbeinene koke med de siste 15-20 minuttene. 

 3. Skrell gulrøttene og kålroten. Skjær alle grønnsakene grovt opp og la dem koke i litt av buljongen til de er møre. Det er helt valgfritt om du vil bruke grønnsaker i denne retten!

 Server kjøttet med margben, grønnsakene, kokte poteter og kjøttfettet. Buljongen kan du servere  ved siden av, eventuelt med litt strimlet kål.

 

  

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.