Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
KJØTT, BULJONG OG MARGBEIN

Kjøtt, buljong og margbein

Ingredienser

porsjoner
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Tradisjonell samisk rett med margbein, reinsdyrkjøtt og rykende varm buljong - noe som varmer godt på mørke kvelder.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Slik gjør du

  1. Ha salt i vannet og la det koke opp. Tilsett kjøtt La det trekke ved 90° C i ca. 3 timer - til kjøttet er mørt.
  2. Skum av kjøttfettet som du bruker til saus. La margbeinene koke med de siste 15-20 minuttene. 
  3. Skrell gulrøttene og kålroten. Skjær alle grønnsakene grovt opp og la dem koke i litt av buljongen til de er møre. Det er helt valgfritt om du vil bruke grønnsaker i denne retten!

Server kjøttet med margben, grønnsakene, kokte poteter og kjøttfettet. Buljongen kan du servere  ved siden av, eventuelt med litt strimlet kål.

 

  

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB13 23.04.2024 20:00:51