Kantarellstuing

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Kantareller og crème fraîche i skjønn forening passer til nesten alt – fra å toppe en enkel skive grovt brød til å utgjøre prikken over i’en sammen med en perfekt tilberedt reinsdyrfilet.

Ingredienser

  • 500 g fersk kantarell , eller annen spiselig sopp
  • 1 stk løk
  • 1 ss smør
  • 3 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 12 ts salt
  • 14 ts kvernet pepper
  • 2 kvister frisk rosmarin

Slik gjør du

  1. Rens soppen og del de største med hendene. Legg den i en tørr stekepanne og la den dampe på høy varme til den slipper vann. Du kan enten helle av vannet som danner seg, eller la det koke inn.
  2. Finkutt løken og ha den i stekepannen sammen med hvitløk, smør og olje. Stek til soppen har fått fin farge. Rør inn crème fraîche og smak til med salt, pepper og sitronsaft. Dryss over urter. Tilsett litt vann om stuingen tykner for mye.
Denne tilberedningsmetoden kan benyttes på nesten all slags sopp. Varier smaken med ulike urter. Crème fraîche kan byttes ut med rømme eller matfløte.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.