Kålruletter med kyllingkjøttdeig

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Kålruletter er en tradisjonsrett som er i ferd med å havne i glemmeboken. Fra gammelt av lages den med kjøttdeig, men bytter du en ut med kyllingkjøttdeig og hodekål med kinakål får du lyse og delikate kålruletter som er raske å tilberede.

Ingredienser

  • 400 g kyllingkjøttdeig
  • 1 stk kinakål
  • 200 g kremost med urter
  • 2 ss frisk kruspersille
  • 1 ts salt
  • ca. 1 krm revet muskatnøtt
  • 12 ts pepper
  • 5 dl vann
  • 1 stk hønsebuljongterning

Saus:

  • 3 dl kraft fra koking
  • 1 ss lys maizenajevner
  • 1 stk eggeplomme
  • 1 ss sitronsaft

salt og kvernet pepper

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Skjær bort den grove midtstilken på kålbladene og bruk de peneste bladene. Kok dem i 1-2 minutter i kokende vann. Legg kålbladene over i en bolle med kaldt vann, deretter på papir for avrenning.

2. Rør sammen kyllingkjøttdeig, ost og persille. Krydre med muskat, salt og kvernet pepper. Legg en skje farse på hvert kålblad og pakk det rundt fyllet.

3. Legg rulettene med skjøten ned i et stor kjele. Hell på kokende vann med buljongterning så det så vidt dekker, og la rulettene trekke ca. 20 minutter.

4. Sil av kokekraften til saus, kok den opp og visp inn maisennajevner. La sausen koke i 2-3 minutter.

5. Tilsett eggeplomme og smak til med sitronsaft, salt og pepper. Rør i sausen til den tykner, sausen må ikke koke etter at eggeplommen er tilsatt.

Server kålrulettene med kokte rotgrønnsaker, poteter og vårløk.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.