Julebitter

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

I Norge har vi lange tradisjoner med å drikke julebitter ved siden av julematen. Vi gjør det fordi alkoholen nøytraliserer fettet i munnen, og for å komplettere med gode kryddersmaker vi forbinder med jul. Prøv å krydre ditt eget brennevin du og da vel!  

Ingredienser

  • 1 stk vaniljestang
  • 15 stk mandler
  • 3 stk hel kardemomme
  • 6 stk hel nellik
  • 10 stk hel pepper
  • 15 stk frø fra hel allehånde
  • 1 stk hel muskatnøtt
  • 712 dl vodka (40 %)

Slik gjør du

1. Del vaniljestang i to på langs, og legg den sammen med mandler og øvrige krydder på en flaske eller i et sylteglass.

2. Hell på brennevin og sett på kork eller lokk. Sett flasken eller glasset på et mørkt sted.

Bruk gjerne en trakt om du lager drammen på flaske.

3. Sil drammen etter 3-4 dagers uttrekk, men smak gjerne på den allerede etter to dager. Har drammen fått nok smak kan den siles og helles over på rene flasker.

Lagre drammen mørkt og i tett flaske, den kan tjene på å bli lagret en stund før den skal nytes. Noen foretrekker faktisk å lagre den i flere år.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.