Hjemmelaget fiskegrateng

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Fiskegrateng er en super måte å utnytte restene etter gårsdagens fiskemiddag på. Du kan bruke både hvit og rød fisk - fersk, lettsaltet eller røkt. Fiskegrateng er dessuten en fiskemiddag som barn ofte liker.

Ingredienser

4
Porsjoner

Hvit saus:

  • 1 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 3 dl melk
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

  • ca. 200 g seifilet eller annen kokt fisk
  • 50 g frosne erter
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 2 stk egg
  • 12 dl revet hvitost
  • 2 ss strøkavring

  • 10 stk potet
  • 3 stk gulrot
  • 2 ss appelsinjuice
  • 2 ss smør
  • 14 stk purre

Slik gjør du

  1. Smelt smør i en kjele ved svak varme. Tilsett hvetemel og rør blandingen jevn. Skru ned varmen. Tilsett litt og litt av melken og rør klumpfritt mellom hver gang. Kok opp mens du rører godt. La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
  2. Kok fisken, dersom den er rå. Rester etter gårsdagens fiskemiddag kan også fint brukes.
  3. Ha fisk, tinte erter, salt og pepper i den hvite sausen. Skill eggene og bland én og én eggeplomme inn i sausen. Stivpisk eggehvitene og skjær dem forsiktig inn med en slikkepott.  
  4. Hell blandingen i en smurt, ovnsfast form og strø revet ost og strøkavring på toppen. Stek gratengen på midterste rille i stekeovnen ved 200 °C i ca. 40 minutter til den har hevet seg godt og blitt gyllen.
  5. Skrell potet og kok dem i en kjele sammen med vann til de er møre.
  6. Riv gulrot med et rivjern. Ha i en skål sammen med appelsinjuice.
  7. Smelt smør i en liten kjele. Skjær purre i tynne skiver og fres purren raskt. 

Server fiskegratengen med revne gulrøtter og kokte poteter med smeltet smør og purre over.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.