Helstekt ørret

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

På et koldtbord hører helstekt ørret med. Det er både lekkert og godt. 

Ingredienser

  • ca. 112 kg hel ørret med skinn
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 1 bunt frisk dill

Slik gjør du

1. Rens og skyll fisken. Knytt en lang hyssing rundt hodet/halsen på ørreten. Dra hyssingen til halen og knytt rund den og. Da får du en fin bøy på ørreten stående.

 2. Ha salt og pepper i buken, eventuelt litt dill. Legg fisken i langpannen og dekk med aluminiumsfolie. Stek et på nederste rille på 200 °C i 30-40 minutter til fisken er ferdig.

 3. Brett opp folien og stikk en kniv langs ryggbeinet og se om fiskekjøttet løsner fra beinet og har skiftet farge. Legg fisken på et fat. Trekk av skinnet.

Server gjerne med pepperrotkrem.

Tips: Pynt ørreten med en majonesrand, sitronbåter og dill.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.