Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Gravlaks med hjemmelaget sennepssaus

Gravlaks med hjemmelaget sennepssaus

Ingredienser

8  porsjoner
  • 800 g laksefilet
  • 2 ss salt
  • 3 ss sukker
  • 1 ts malt hvit pepper
  • 1 bunt frisk dill
  • 2 ss akevitt eller konjakk

Sennepsaus:

  • 4 stk. eggeplomme
  • 1 ss sukker
  • 1 ss vineddik
  • 3 ss grov sennep
  • 2 ts tørr sennep
  • 2,5 dl rapsolje
  • 3 ss hakket frisk dill
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Gravlaks med sennepssaus er en god, gammel klassiker som forrett året rundt. Sett av litt tid og lag begge deler selv. Gravlaks kan også serveres som hovedrett, for eksempel med stuede poteter.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

8  porsjoner
  • 800 g laksefilet
  • 2 ss salt
  • 3 ss sukker
  • 1 ts malt hvit pepper
  • 1 bunt frisk dill
  • 2 ss akevitt eller konjakk

Sennepsaus:

  • 4 stk. eggeplomme
  • 1 ss sukker
  • 1 ss vineddik
  • 3 ss grov sennep
  • 2 ts tørr sennep
  • 2,5 dl rapsolje
  • 3 ss hakket frisk dill

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Ørret egner seg minst like godt til graving. Varier gjerne smakstilsetningene, for eksempel med fennikelfrø, sennepsfrø, einerbær eller timian.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Lammerull og ribbesylte

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8741, server:MP-PRD-WEB13 25.04.2024 15:05:59