Gammeldags rompudding (Alexandrapudding)

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

I gamle dager ble rom ofte benyttet som ingrediens i desserter. Var det fest på gården ble gjerne rompudding servert. Prøv denne varianten av puddingen med deilig kirsebærsaus til!

Ingredienser

8
Porsjoner
  • 5 stk gelatinplater
  • 5 stk eggeplomme
  • 5 ss sukker
  • 1 dl rom
  • 5 dl kremfløte

Kirsebærsaus

  • 1 boks hermetiske kirsebær , ca 4 dl
  • ca. 1 dl vann
  • 2 ss sukker
  • 12 stk sitron , saften
  • 12 ss potetmel

Slik gjør du

1. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter. Klem ut så mye vann som mulig og smelt dem over lav varme til de er helt flytende.

2. Pisk eggeplommer og sukker til stiv eggedosis. Ha kremfløten i en tykkbunnet kjele og gi den et oppkok. Rør litt av den varme melken inn i eggedosisen under stadig visping, og hell så blandingen over i den varme melken. Visp hele tiden. Varm opp til kokepunktet og visp inn rom og den smeltede gelatinen i en tynn stråle. 

3. Avkjøl puddingen litt og hell den over i en ønsket serveringsform. La puddingen stivne i kjøleskap i et par timer. Server med lunken kirsebærsaus.

Kirsebærsaus

1. Sil kirsebærene og ta vare på saften. Bland saften med vann til du har 4 dl væske. Smak til med sukker og sitronsaft, og visp inn potetmelet.

2. Kok opp under stadig visping. Ta kjelen av varmen idet det koker. Avkjøl sausen og tilsett kirsebærene.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.