Fløterand

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Fløterand er en type fløtepudding der fløten ikke skal varmes under tilberedning. Puddingen smaker nydelig, med et friskt preg som passer perfekt sammen med frukt og bær og selvsagt med kompott.

Ingredienser

  • 8 stk gelatinplater
  • kokende 12 dl vann
  • 6 dl kremfløte
  • 4 ss sukker

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Klem ut vannet og løs opp de myke gelatinplatene i kokende vann. Avkjøl til romtemperatur.

2. Visp fløte og sukker til luftig (ikke stiv) krem. Bland inn det flytende, avkjølte gelatinet i en tynn stråle under stadig røring.

3. Skyll formen med kaldt vann, og hell i kremblandingen. Jevn ut overflaten med en slikkepott. Dekk med plastfolie og avkjøl i kjøleskapet i minst 3 timer.

4. Legg et varmt, fuktig håndkle rundt formen før du hvelver fløteranden på et fat, så glir den lettere ut av formen.

Server gjerne med friske bær og frukt- og bærkompott.

Til oppskriften på 8 porsjoner trenger man en randform, eller lignende, som rommer ca 1 liter.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.