Finnbiff med solbærsaft og einebær

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
40–60 min

Finnbiff eller reinsdyrskav er et storartet produkt som du kan bruke til å trylle frem en rekke herlige middagsretter. Dette er en klassiker - enkel å lage, full av smak og elsket av små og store. 

Ingredienser

  • 750 g reinsdyrskav
  • 2 ss smør , til steking

  • 300 g frisk sjampinjong , delt i fire
  • 1 stk purre , i skiver
  • 1 ss smør
  • 3 dl vann

  • 5 ss lettrømme
  • 1 dl melk
  • 2 ss hvetemel
  • 2 ss solbærsaft
  • 6 stk einebær
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper

Slik gjør du

Du trenger: Reinsdyrskav, smør, hvetemel, vann, sjampinjong, purre, rømme, solbærsaft, potet, melk, einebær, salt og pepper.

1. Halvtin reinsdyrskav og stek den raskt på sterk varme. Brun små porsjoner av gangen.

2. Stek sjampinjong i litt smør til den er gyllen. Ha kjøttet tilbake i gryten og bland det med sjampinjongen.

3. Ha purre i gryta, og hell i vann. Kok opp og la det trekke i ca. 15 minutter. 

4. Rør sammen rømme, melk og hvetemel. Ha det over i gryta sammen med einebær, solbærsaft og pepper. Kok opp og la det trekke i ca. 10 minutter. Smak til med salt.

Server med kokte poteter og rørte tyttebær.

Har du små kokker i huset? På MatStart kan barna enkelt lære å lage finnbiff

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.