Fersk elgsuppe

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Elgkjøttet gir kraftig og god smak til denne suppen. Du kan variere med grønnsaker, etter hva som finnes og det du liker. Lag gjerne en dobbel porsjon, så har du ferdig middag til i morgen også!

Ingredienser

  • 600 g grytekjøtt av elg
  • 1 l vann
  • 2 stk kjøttbuljongterning
  • 2 skive kålrot
  • 12 stk sellerirot
  • 2 stk gulrot
  • 4 stk potet
  • 12 stk purre
  • 4 ss hakket frisk kruspersille
  • 12 ts pepper

Slik gjør du

 1. Del grytekjøttet i biter, ca. 3 x 3 cm og legg det i en gryte. Tilsett vann og buljongterninger og kok opp. Skum av og la det trekke i ca. 20 minutter.

 2. Del kålrot, gulrot, selleri og potet i biter, ca. 2 x 2 cm, og purre i ringer. Ha det i gryta og kok i 10 minutter til grønnsakene er møre.

 3. Smak til med pepper og salt, og ha i hakket persille ved servering.

 Flatbrød er tradisjonsrikt følge til denne suppen.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.