Einerdram

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Visste du at einerbær er det viktigste krydderet i både Genever og Gin, og at Genever fikk sitt navn etter "genièvre", som er fransk og betyr einerbær? Det er forresten enkelt å lage sin egen einerdram, også passer den perfekt som vert- eller vertinnegave. Eller kanskje til og med som årets julegave?

Ingredienser

  • 50 stk einebær
  • 34 l vodka (40 %)

Slik gjør du

  1. Knus einerbær lett i en morter og ha dem over i en flaske eller på et glass. Du kan selvsagt bruke flere mindre flasker om du ønske det. 
  2. Hell vodka over einerbærene,  og tett flaskene eller glassene godt med kork eller lokk.
  3. Sil fra bærene gjennom et klede etter en ukes tid. Hell drammen tilbake på flaske eler glass igjen.
Siden eineroljen er et viktig element i denne drammen frarådes det å bruke kaffefilter til siling. Einerdrammen er drikkeklar etter den er silt, men blir enda bedre etter noen måneders lagring. Smaken blir da mer balansert og drammen blir klarere i fargen.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.