Eckernförde

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

Eckernförde er en småkake alle liker. Den har en god kombinasjon av syrlig sitron og søt marengs.  

Ingredienser

  • 375 g smør
  • 60 g melis
  • 4 stk eggeplomme
  • 1 ts fint revet sitronskall
  • 625 g hvetemel

Marengsglasur:

  • 4 stk eggehvite
  • 250 g melis
  • 2 ts vaniljesukker

Slik gjør du

  1. Rør smør og melis hvitt. Tilsett eggeplommer, revet sitronskall og mel. Elt deigen jevn og sett den kaldt et par timer.
  2. Kjevle deigen ut til en tynn leiv, ca. 2 mm, og stikk ut kaker med et glass. Legg dem på plate.
  3. Visp eggehviter stive. Sikt sammen melis og vaniljesukker og vend det forsiktig inn i de piskede hvitene.
  4. Bruk en sprøytepose med rund sprøytetip eller smør et tynt lag av glasuren på kakene og sett dem øverst i stekeovn på 125 °C i 20-25 minutter. Kakene er ferdige når bunnen er sprø og marengsen er svakt gyllen.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.