Dronning Mauds dessert

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Desserten blir også kalt Dronning Mauds pudding, Dronning Mauds fromasj og Haugesunddessert. Den ble første gang laget til dronning Mauds og kong Haakons besøk i Haugesund under signingsferden i 1906. Tradisjonelt ble det bare brukt kokesjokolade, men vi flotter oss med friske bringebær også.

Ingredienser

8
Porsjoner
  • 5 stk eggeplomme
  • 5 ss sukker
  • 5 stk gelatinplater
  • 6 dl kremfløte
  • 12 dl portvin
  • 200 g mørk kokesjokolade , revet
  • 150 g friske bringebær

Slik gjør du

1. Pisk eggeplommer og sukker til tykk eggedosis.

2. Bløtlegg gelatinen, klem ut vannet og smelt den forsiktig over lav varme. Hell gelatinen i eggedosisen mens du visper. Stivpisk kremen og bland den i eggedosisen. Smak til med portvin.

3. Legg krem og revet sjokolade lagvis i porsjonsglass eller i en vakker glassbolle.

Server med tynne kakeruller, kransekaker eller andre småkaker.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.