Brun saus til kjøttkaker

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Lukk øynene og tenk mors kjøttkaker... Her har du muligheten til å lære å lage skikkelig brun saus!

Ingredienser

  • 5 dl sjy fra kjøttkakene
  • 1 stk hakket løk
  • 3 ss hvetemel utrørt i 1 dl kaldt vann
  • 1 dl vann
  • ca. 1 ts salt
  • ca. 12 ts pepper
  • ca. 5 dråpe sukkerkulør
Vis næringsinnhold
Energi
28kcal
Fett
0.2g
Protein
1.2g
Karbohydrater
5.3g
Jern
0.1mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Sil sjyen, tilsett hakket løk og koke opp. Bland hvetemel med kaldt vann og spe i under omrøring til sausen er passe tykk.
  2. La sausen koke 6-8 minutter. Smak til med salt og pepper. Tilsett noen dråper sukkerkulør til du får passe farge på sausen.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.