Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Brennsnut

Brennsnut

Ingredienser

4  porsjoner
  • 2 dl tørkede gule erter
  • 2 l vann
  • ca. 1,2 kg kokekjøtt av storfe, f.eks bog eller høyrygg
  • 4 stk. gulrot
  • 0,5 stk. kålrot
  • 0,5 stk. hodekål
  • 8 stk. potet
  • 1 stk. purre eller løk
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (7)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Brennsnut er norsk tradisjonsmat fra Sunnmøre, men serveres også andre steder i landet. Suppa kan både lages av ferskt kokekjøtt som her eller med varianter av saltet kjøtt, for eksempel rester av fenalår.  Erter og av og til byggryn er også vanlig å bruke i brennsnut.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

4  porsjoner
  • 2 dl tørkede gule erter
  • 2 l vann
  • ca. 1,2 kg kokekjøtt av storfe, f.eks bog eller høyrygg
  • 4 stk. gulrot
  • 0,5 stk. kålrot
  • 0,5 stk. hodekål
  • 8 stk. potet
  • 1 stk. purre eller løk

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server med flatbrød.

Man kan også lage en enklere brennsnut med kjøttpølse.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8741, server:MP-PRD-WEB12 25.04.2024 17:37:51