Biff med løk

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Biff med løk er en klassiker! Her har vi brukt ytrefilet, men det er ingenting i veien for å slå til med indrefilet på denne retten. Det beste trikset for å oppnå perfekt stekt løk er lav temperatur og god tid. Kos deg!

Ingredienser

  • 4 stk biff av ytrefilet storfe (à 200 g)
  • 1 ts salt
  • 1 ts grovmalt pepper
  • 2 ss smør eller margarin til steking

Stekt løk:

  • 2 stk løk i skiver
  • 2 ss smør eller margarin til steking
  • 12 ts salt

Tilbehør:

  • 800 g potet
  • 2 ss finhakket frisk persille
  • 1 pakke aspargesbønner

Slik gjør du

For best resultat, legg kjøttet i romtemperatur i minimum 30 minutter før du skal bruke det.

 

1. Skrell potet og kok dem møre i en kjele med vann, ca. 20 minutter. Dryss over finhakket persille før servering.

2. Smelt smør eller margarin i en stekepanne og stek løk på middels varme til den blir gyllen og karamellisert. Krydre med salt.

3. Krydre biffkjøttet med salt og pepper. Stek biffene i en varm stekepanne med smør eller margarin, til det pipler ut kjøttsaft på oversiden, 2-3 minutter. Snu biffene og stek videre til det pipler rosa kjøttsaft ut på den andre siden. Biffene er nå medium stekt.

4. Kok aspargesbønner i 2 minutter i en kjele med lettsaltet vann.

Server biffene med brunet løk, aspargesbønner og potet.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.