Biff Lindstrøm

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Retten"Biff Lindstrøm"er oppkalt etter den norske polarkokken Adolf Henrik Lindstrøm, som med sin matlaging holdt de mer kjente polarheltene friske og sunne på flere ekspedisjoner. Sylteagurk, kapers, løk og rødbeter i «biffene» gir masse deilig smak.

Ingredienser

  • 400 g kjøttdeig
  • 1 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 2 stk eggeplomme
  • 1 dl melk
  • 2 stk kokt kald potet i små terninger (kan sløyfes)
  • 2 ss finhakket løk
  • 2 ss finhakkede syltede rødbeter
  • 2 ss hakket sylteagurk
  • 1 ss kapers
  • 1 ss rødbetelake
  • 2 ss smør eller olje til steking

Speilegg:

  • 4 stk egg
  • 2 ss smør eller margarin til steking
  • 14 ts salt
  • 14 ts pepper

Tilbehør:

  • 800 g potet
  • 2 ss finhakket frisk persille
  • 1 pakke finsnittede sukkererter

Slik gjør du

1. Bland kjøttdeig med salt og pepper, og rør deretter inn sammenvispet egg og melk. Bland potet, løk, rødbeter, sylteagurk, kapers og rødbetelake inn i deigen. Sett deigen i kjøleskap i 15-20 minutter, slik at den blir enklere å forme til "biffer".

2. Skrell potet og kok dem møre i en kjele med vann, ca. 20 minutter. Dryss over finhakket persille før servering.

3. Form deigen til 8 runde, litt høye «biffer». Stek dem i en varm stekepanne med smør eller margarin på middels varme i 2-3 minutter på hver side. Sett biffene til side.

4. Stek speilegg i en varm panne med smør eller margarin. Eggene er ferdige når hviten har stivnet og plommen fortsatt er litt løs. Krydre med salt og pepper.

Server Lindstrøm-biffene med kokte poteter, speilegg og finsnittede sukkererter.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.