Benløse fugler

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Benløse fugler en av de gamle klassiske kjøttrettene som er i ferd med å bli glemt. “Fattigmannsfugl” med masse kryddersmak og innmat av finhakket flesk og løk er vel verd arbeidet, og smaker nydelig sammen med grønnsaker, kokte poteter og brun saus.

Ingredienser

  • 400 g kjøttdeig
  • 60 g spekk eller bacon
  • 12 stk løk
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 14 ts malt nellik
  • 14 ts malt ingefær
  • 14 ts malt allehånde
  • 2 ss margarin
  • 6 dl vann
  • 1 stk kjøttbuljongterning

Slik gjør du

1. Form flate porsjonskaker av kjøttdeigen. Skrell og finhakk løken. Finhakk spekk/bacon.

2. Bland sammen krydder og strø det på porsjonskakene. Legg på en blanding av løk og spekk/ bacon på midten av kakene og lukk dem igjen. Form dem som avlange boller.

3. Stek bollene i margarin. Legg dem over i en gryte med vann og buljongterning og la det småkoke til de er gjennomkokt, ca. 15-20 minutter.

Serveres med brun saus.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.