Bærgrøt med råkrem

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Bærgrøt med råkrem er en nydelig sommerdessert som gjerne kan nytes ute i hagen eller på terrassen.

Ingredienser

  • 400 g friske bær ( jordbær, blåbær, rips, bringebær, solbær)
  • 12 dl vann
  • ca. 100 g sukker (smak til med)
  • 212 ss potetmel
  • 1 dl vann

Råkrem:

  • 3 dl kremfløte
  • 3 stk eggeplomme
  • 4 ss sukker

Slik gjør du

 1. Kok opp vann og sukker og tilsett bærene. Kok til bærene er møre og smak til med evt. mer sukker.

 2. Rør potetmel ut i kaldt vann. Ta kjelen til side og tilsett potetmeljevningen i en tynn stråle under omrøring. Sett kjelen tilbake på platen og kok raskt opp.

 3. Avkjøl bærgrøten og ha den i serveringsskål. Dryss på et tynt lag sukker slik at det ikke blir hinne på grøten.

 4. Pisk kremfløten stiv. Pisk eggeplommer og sukker til stiv eggedosis. Bland krem og eggedosis og server råkremen straks. Blir kremen stående, vil den skille seg. Skal du lage kremen på forhånd, kan du tilsette et par plater gelatin. Da vil kremen holde seg.

Har du syltetøyrester er det fint å lage bærgrøt eller rødgrøt av dette. Server med melk eller fløtemelk.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.