Ungarsk gulasj

Informasjon om oppskriften

Gulasj er en nasjonalrett fra Ungarn som aldri går av moten. Det finnes utallige oppskrifter på gulasjsuppe verden over. Her er vår variant, en tykk og kraftig suppe med mye smak.

Mer informasjon om oppskriften

Beskrivelse

Du trenger: Flatbiff av storfe, løk, hvitløk, tomatpuré, potet, paprika, purre, buljongterninger, vann, paprikapulver, tørket oregano, olje, salt og pepper. 

 

Slik gjør du:

1. Skjær kjøttet i terninger, ca. 3 x 3 cm. Kutt løk og hvitløk i biter.  

2. Kutt potet i terninger, paprika i biter og purre i ringer.

 

Legg eventuelt potetterningene i en bolle med kaldt vann slik at de ikke blir misfarget. 

3. Brun kjøttet i en gryte med olje. Ha i løk og hvitløk, og surr til løken har blitt blank. Rør inn tomatpuré. 

4. Tilsett potet, paprika, purre og buljongterninger utrørt i vann. La det koke 20 - 30 minutter. Smak til med krydder.

Tilsett litt chili hvis du ønsker en sterkere smak på suppen. Har du gjester kan du sette tørket, knust chili på bordet, slik at gjestene kan krydre selv.

En tykk, kraftig og smakfull suppe klar til servering. Sett gjerne gryten rett på bordet eller server i suppetallerkener.