Wedge salat med bacon

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Her er en litt annerledes måte å servere salat på, i båter med bacon og dressing av blåmuggost.

Ingredienser

Ingredienser

  • 3 ss yoghurt naturell
  • 3 ss majones
  • 3 båt sitronsaft
  • revet skall av 12 stk sitron
  • 1 ts dijonsennep
  • 12 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper
  • 100 g blåmuggost
  • 200 g cherrytomat
  • 130 g bacon
  • 2 stk vårløk
  • 2 ss frisk dill
  • 2 ss frisk dill
  • 2 ss olivenolje
  • 1 stk issalat
Vis næringsinnhold
Energi
352kcal
Fett
31,65g
Protein
11,48g
Karbohydrater
4,38g
Jern
1,1mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Fjern de ytterste bladene av issalaten og del den i fire like store båter.
  2. Bland sammen yoghurt, majones, sitron saft- og skall og sennep. Smak til med salt og pepper. Smuldre osten med fingrene og vend den inn i dressingen. Tilsett litt vann om du synes den er for tykk.
  3. Del cherrytomater i to og ha dem i en bolle. Dryss med salt og la stå noen minutter.
  4. Stek bacon sprøtt og la det renne av seg på litt kjøkkenpapir. Smuldre baconet grovt med fingrene.
  5. Legg salaten på et fat og hell over dressingen slik at den renner ned i sprekkene. Dryss over bacon, tomater og urter. Drypp litt olivenolje over til slutt.

Server med en gang.

Dropp bacon, og vips, så er retten vegetarisk.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.