Varm pastasalat

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

En smakfull og mettende middagssalat med storfekjøtt og fullkornspagetti. Husk at storfekjøtt er rikt på jern. Jo rødere kjøtt, jo mer jern!

Ingredienser

  • 600 g biffkjøtt i strimler fra flatbiff
  • 1 ss margarin eller olje til steking
  • 240 g fullkornspagetti
  • 1 dl soyasaus
  • saften av 1 stk sitron
  • 50 g frisk ingefær
  • 2 ss finhakket frisk koriander
  • 12 stk rød chili
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk grønn squash
  • 2 stk vårløk
  • 1 stk rødløk
Vis næringsinnhold
Energi
450.2kcal
Fett
5.9g
Protein
45.6g
Karbohydrater
50.4g
Jern
5.3mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Bland soyasausen med saften av sitronen og finhakket chili. Skrell og kutt ingefær fint og ha den i soyasausen, sammen med finhakket frisk koriander. La gjerne sausen stå å trekke smak, mens du lager resten av maten.

2. Kok fullkornspagettien etter anvisning på pakken.

3. Skjær paprika, squash, vårløk og rødløk i strimler og båter. Brun det strimlede biffkjøttet raskt i en panne, tilsett grønnsakene og la det steke i 2 minutter. Hell over sausen og la det koke i 2 minutter. Rør inn fullkornspagettien.

Server gjerne grovt brød til.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.