Varm kyllingsalat med rødbete og fetaost

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Ferske rødbeter er superspennende! Prøv vår fristende salat med kylling og fetaost i følge med den fargesterke roten. Balsamicodressing kler salaten godt.

Ingredienser

2
Porsjoner
  • 3 stk rødbete
  • 2 stk kyllingfilet i biter
  • 4 skive grovt brød i terninger

salt og kvernet pepper

  • 1 stk hjertesalat
  • ca. 12 stk ekebladsalat
  • 12 stk mango , evt. papaya eller melon
  • ca. 50 g fetaost

Dressing:

  • 2 ss balsamicoeddik
  • 2 ss vann

salt og pepper

Vis næringsinnhold
Energi
547kcal
Fett
8.5g
Protein
51.7g
Karbohydrater
58.5g
Jern
5.1mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Kok rødbetene i lettsaltet vann i ca. 45 minutter til de er møre. Avkjøl. Skrell rødbetene og del dem i fine båter.
  2. Forvarm ovnen til 200 °C. Legg kylling- og brødbiter ut over et bakepapir. Krydre med salt og pepper. Stek i ovnen ved 200 °C i ca. 15 minutter til kyllingbitene er gjennomstekt og brødbitene sprø og gylne.
  3. Fordel salaten på to tallerkener og legg rødbetbitene oppå. Fordel varme kylling- og brødbiter på toppen.
  4. Bland sammen dressingen og sprinkle den over salaten. Dryss på litt flaksalt og server med det samme.
Tips: Bruk de salattypene som du liker best.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.