Vannmelonsorbet med lønnesirup og salt

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Små ispinner laget av vannmelon, smaksatt med litt lønnesirup og salt, smaker herlig i sommervarmen. Saltet er med på å fremheve smakene fra vannmelonen, og danner et helt nytt og spennende smaksbilde. 

Ingredienser

  • 500 g vannmelon i terninger
  • Saft av 12 stk sitron
  • 2 ss lønnesirup
  • 12 ts flaksalt
Vis næringsinnhold
Energi
47,5kcal
Fett
0,175g
Protein
0,88g
Karbohydrater
10,48g
Jern
0,36mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

1. Kjør vannmelon i blender eller stavmikser.

2. Smak til med sitron, lønnesirup og flaksalt.

3. Hell blandingen i isformer eller i en passende boks (slik at du kan kule sorbeten).

4. Sett formene i fryseren i 3-4 timer, eller til sorbeten er helt stiv. Stikk inn ispinnene når blandingen har såvidt stivnet. 

Ispinner av tre får man blant annet kjøpt i hobbybutikker eller på Internett.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.