Tortilla med revet kylling

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Deilig krysning av kontinenter! Mexicansk tortilla fylt med mynte, ananas, agurk og revet kylling med hoisinsaus gir en fantastisk smakskombinasjon. Doble oppskriften og inviter til storfest!

Ingredienser

  • 1 stk grillet kylling

Hoisinsaus:

  • 1 dl hoisinsaus
  • 1 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 1 ss søt soyasaus (kecap manis)
  • 2 ts sesamolje
  • 1 ts revet frisk ingefær
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1 ts finhakket rød chili
  • 1 ss finhakket frisk koriander
  • 2 ss grovhakket peanøtter
  • 1 ss limesaft
  • 14 dl vann

Hvetetortilla:

  • 112 ss rapsolje
  • 1 ts bakepulver
  • 14 ts salt
  • 75 g byggmel
  • 125 g hvetemel
  • ca. 1 dl vann

Tilbehør:

  • 12 stk frisk ananas , i staver
  • 34 stk agurk , i staver
  • 3 stk stilkselleri (stangselleri) , i staver
  • 12 bunt frisk koriander
  • 12 bunt frisk mynte
Vis næringsinnhold
Energi
511kcal
Fett
16.6g
Protein
39.6g
Karbohydrater
46.6g
Jern
2.8mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Bland sammen alle ingrediensene til hoisinsaus og la sausen stå en time for å trekke smak.

2. Bland sammen ingrediensene til tortillalefser i en bolle til en smidig deig. Dekk bollen med plastfolie, og la den hvile i 20 minutter. Del deigen i 12 like store emner, form til boller og trykk dem litt flate. La dem hvile i 10 minutter på benken under et kjøkkenhåndkle med plastfolie over. Kjevle "bollene" ut til runde leiver på tykkelse med pannekaker.

Syns du det er vanskelig å kjevle ut helt runde tortillalefser? Kjevle ut deigen noe og bruk deretter en tallerken i passe størrelse til å skjære rundt. Da blir også alle lefsene like store.

3. Stek tortillalefser i en tørr stekepanne på middels til sterk varme. Når lefsene blåser seg opp (bobler), snu dem og stek dem på andre siden. Legg ferdig stekte tortilla oppå hverandre innpakket i et kjøkkenhåndkle slik at de holder seg myke.

Bruk gjerne tortillalefser kjøpt i butikken om du ikke har tid å lage dem selv. Stikk ut lefsene med glass eller ringer, da får du mindre og mer autentiske lefser.

 4. Rens kylling fri for skinn og bein, riv kyllingkjøttet i mindre biter og bland det sammen med hoisinsausen.

Anrett myke tortillalefser med ananas, agurk, stangselleri,  frisk mynte og koriander og revet kylling med hoisinsaus.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.