Tom Kha Gai med kyllingfilet

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Tom Kha Gai er en meget god og smakfull kyllingsuppe fra Thailand. Originalt lages den av en hel kylling, og med galangal. Vi har laget vår litt enklere med fersk ingefær og kyllingfilet.

Ingredienser

  • 3 stk kyllingfilet
  • 8 dl kyllingkraft
  • 100 g frisk ingefær
  • 1 båt hvitløk
  • 1 stk sitrongress
  • 2 ss fiskesaus (asiatisk)
  • saft og skall av 1 stk lime
  • 312 dl lett kokosmelk
Vis næringsinnhold
Energi
248kcal
Fett
11g
Protein
29g
Karbohydrater
8.9g
Jern
0.5mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Skjær kyllingfiletene i biter.
  2. Finkutt ingefær, hvitløk og sitrongress.
  3. Kok opp kyllingkraften og legg i finkuttet ingefær, hvitløk og sitrongress. La det småkoke i 3 minutter. 
  4. Ha i kokosmelk, fiskesaus og biter av kylling. Kok opp og la det koke i 5 minutter til. Ha i revet limeskall og limesaft rett før servering. 

 

Server med kokt ris.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.