Thaisalat med grapefrukt

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

En frisk og spicy salat med sprø grønnsaker og deilig grapefrukt! Perfekt tilbehør til en saftig biff, eller servert som en lett vegetarrett. 

Ingredienser

  • 1 stk grønn squash
  • 3 stk gulrot
  • 12 stk hodekål
  • 2 stk rosa grapefrukt
  • 2 stk vårløk
  • revet skall av 1 stk lime
  • 14 bunt grovhakket frisk koriander
  • 1 pakke bønnespirer (á 200 g)
  • 2 ss sesamfrø

Dressing:

  • 2 cm revet frisk ingefær
  • 1 båt revet hvitløk
  • 1 stk finhakket rød chili
  • saft av 1 stk lime
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss olje
Vis næringsinnhold
Energi
177kcal
Fett
6.2g
Protein
7.6g
Karbohydrater
20.5g
Jern
1.8mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

1. Skjær squash og gulrot i tynne strimler med hjelp av et juliennejern. Ha strimlene i en bolle. Snitt kål i tynne strimler ved hjelp av en kniv eller ostehøvel.

Har du ikke juliennejern: Bruk en ostehøvel og høvle lange, tynne «flak» av squashen. Stopp når du kommer inn til den svampaktige kjernen, snu på squashen og fortsett å høvle til du bare har igjen kjernen. Legg skivene oppå hverandre og skjær dem i tynne strimler med en skarp kniv. Gjør det samme med gulrot.

2. Skjær topp og bunn av grapefrukt. Skjær av resten av skallet slik at du fjerner den hvite hinnen. Legg grapefrukten i den ene hånda og skjær ut skinnfrie fileter ved å skjære tett inntil hinnene mens du snur på grapefrukten i hånda. Ha filetene i bollen med grønnsaker.

3. Skjær vårløk i tynne strimler på skrå, og ha det i bollen med de andre grønnsakene. Ha også revet limeskall, grovhakket koriander og bønnespirer i bollen og bland alt godt sammen.  

4. Bland sammen dressingen. Hell dressingen over grønnsakene i bollen rett før servering og vend alt godt sammen.

Anrett salaten i en stor skål, dryss over sesamfrø og pynt gjerne med frisk koriander. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.