Svinefilet oelek

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Chilipepper funker veldig godt sammen med svinekjøttets søte karakter. Sambal oelek er en chilibasert saus, hvor av navn stammer fra Indonesia og deres kjøkkenredskap som de knuser blant annet chili med.

Ingredienser

  • 600 g indrefilet av svin
  • 2 ss rapsolje til steking
  • 3 ss chilipasta (sambal oelek)

  • 2 stk rød paprika
  • 8 stk sjalottløk
  • 5 båt hvitløk
  • 1 stk grønn squash
  • 1 dl soyasaus
Vis næringsinnhold
Energi
508kcal
Fett
11.7g
Protein
37.3g
Karbohydrater
60.3g
Jern
2.4mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

1. Brun fileten i stekepanne. Smør på sambal oelek.

2. Kutt grønnsakene i store biter. Stek dem i tørr panne og ha dem over i en ildfast form. Hell over soyasaus og legg svinefileten på toppen.

3. Sett formen i ovnen og stek på 200 °C i ca. 20 minutter.

Server med ris, gjerne en fullkornsvariant.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.