Svinefilet med hummus

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Hummus regnes nærmest som en universaldipp. Den er både smakfull, næringsrik og mettende. Prøv den til en svinebiff, og server en frisk salat til. Nam.

Ingredienser

  • 600 g ytrefilet av svin
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 1 ss olje til steking

Hummus:

  • 2 boks hermetiske kikerter
  • 2 dl olje
  • saften av 12 stk sitron
  • 2 båt hvitløk
  • 14 ts salt
  • 14 ts pepper

  • 1 pk crispisalat
  • 1 stk rødløk
  • 1 rød cherrytomat
Vis næringsinnhold
Energi
513kcal
Fett
10,8g
Protein
52,4g
Karbohydrater
49,6g
Jern
7,2mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

Du trenger: ytrefilet av svin, salt, pepper, olje, hermetiske kikerter, hvitløk, sitron, rødløk, crispisalat, cherrytomater.

1. Bruk en stavmikser og mos kikerter sammen med olje, sitronsaft, hvitløk, salt og pepper.

Dersom du ønsker kan du tilsette 1/4 ts spisskummenfrø i hummusen, det gir en spennende og god smak.

2. Krydre kjøtt med salt og pepper. Brun kjøttet i varm stekepanne med olje, ca. 2 minutter på hver side. Etterstek på lavere temperatur i 1-2 minutter på hver side.

3. Vask salat. Rens løk og kutt den i tynne skiver. Del cherrytomat i fire.

La biffene hvile et par minutter før du serverer dem med hummus og en frisk salat. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.