Svinefilet med godt følge

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Ytrefilet av svin kan stekes hel eller i skiver. Brun kjøttet først ved høy varme, og etterstek deretter kort tid ved lav varme. Svinekjøtt er mørt og raskt å tilberede. Den har mild egensmak som gir uendelige variasjonsmuligheter. I tillegg er den rimelig i innkjøp.

Ingredienser

  • 600 g ytrefilet av svin i skiver på ca. 1 cm
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 2 ss margarin eller olje til steking

Gulrotsalat:

  • 4 stk gulrot
  • 1 stk eple
  • 2 ss solsikkekjerner eller hakkede nøtter
  • 2 ts sukker
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 dl yoghurt naturell

Urtepoteter:

  • 8 stk potet
  • 2 ss hakkede friske urter
  • ca. 1 l vann
  • 1 ts salt
Vis næringsinnhold
Energi
400.5kcal
Fett
10.53g
Protein
38.43g
Karbohydrater
34.80g
Jern
2.63mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Vask potet godt, og del dem i fire-seks biter. Kok i vann med salt til de er møre, ca. 15 minutter. Slå av vannet og ha på urter. Rist litt på kjelen, og hold dem varme ved å legge på lokk.
  2. Riv gulrot og eple eller kjør dem i foodprosessor. Bland sammen sukker, sitronsaft og yoghurt og bland dette lett inn i grønnsakene eller server det ved siden av. Dryss over hakkede solsikkekjerner eller nøtter.
  3. Stek kjøtt sammen med margarin/olje i en stekepanne på begge sider. Etterstek dem på svak varme til det er gjennomstekt, ca. 2-3 minutter.

Server med gulrotsalat og urtepoteter.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.