Svineburger

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Har du lyst på en lettvint, sunn og smaksrik middag? En god hot svineburger gjør susen for sultne og sunnhetsbevisste matelskere.

Ingredienser

  • 600 g ytrefilet av svin i tynne skiver à 150 g
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 2 ss olje , til steking

  • 1 stk frisk ananas i skiver
  • 1 stk rødløk i ringer
  • 4 stk hamburgerbrød , grove
  • 8 ss ajvar
  • 100 g babyspinat
Vis næringsinnhold
Energi
527kcal
Fett
17g
Protein
40.8g
Karbohydrater
48.1g
Jern
4.2mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

Du trenger: ytrefilet av svin, salt, pepper, olje, frisk ananas, frisk babyspinat, rødløk, ajvar, grove hamburgerbrød.

1. Skjær kjøttet i tynne biffer, og del eventuelt hver biff i to. Krydre biffene med salt og pepper, og brun dem raskt på sterk varme, ca. 2 minutter på hver side. Etterstek på lavere temperatur i 2-3 minutter på hver side.

2. Skjær skallet av ananasen, og del den i skiver. Rens løk, og kutt den i tynne ringer. Varm hamburgerbrød som anvist på pakken.

Liker du ananasen best varm, stek den eventuelt sammen med kjøttet de siste to minuttene.

Fyll varme hamburgerbrød med spinat, ananas, kjøtt og rødløk. Server med ajvar. 

Ajvar er en type relish, som oftest er den lagd av stekt rød paprika og hvitløk. Den kan også inneholde aubergine og chili. Du kan kjøpe den i velassorterte dagligvareforretninger.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.