Supersunn burger

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Mange assosierer hamburger med mange kalorier og mye fett. Dette er uten tvil feil. Hvis man bytter de fete ostene, de fete dressingene og det fine hamburgerbrød med sunnere varianter så blir hamburgermåltidet sunt. Her er et kjempegodt alternativ for deg som vil ha en sunn hamburger.

Ingredienser

  • 400 g karbonadedeig
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 12 dl vann
  • 2 ss olje til steking

  • 1 skive rød paprika
  • 50 g frisk spinat
  • 150 g ruccula
  • 4 ss cottage cheese
  • 2 stk finsnittet vårløk
  • 4 stilk frisk timian
  • 4 stk grove hamburgerbrød eller grove rundstykker
Vis næringsinnhold
Energi
340kcal
Fett
12.1g
Protein
28.5g
Karbohydrater
27.6g
Jern
3.5mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Rør inn salt og pepper i kjøttdeigen, men ikke rør for lenge. Deigen skal ikke bli seig.

2. Del deigen i 4. Ha litt vann på en trefjøl og form deigen til runde kaker som klemmes ut til store, flate burgere.

3. Stek burgerne på sterk varme, ca. 3 minutter på hver side.

4. Varm hamburgerbrød/annet brød og fyll med rød paprika, salat, spinat, hamburger, cottage cheese, og finsnittet vårløk. Dryss litt timian på toppen.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.