Strimlet svinekjøtt med asiatisk smak

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Å bruke salatblader som innpakning av kjøtt og grønnsaker er vanlig flere steder i Asia. Hjertesalatblader fylt med nydelig kål- og kokossalat og godt krydrede strimler av norsk svinekjøtt blir små lekre munnfuller. Perfekt for deg som elsker asiatiske smaker og vil ha et lett og sunt måltid, og supert som velkomstrett eller til tapasbordet. 

Ingredienser

  • 600 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 2 ss margarin til steking
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Kål- og kokossalat:

  • 350 g hodekål
  • 12 stk agurk
  • skall av 1 stk lime
  • 2 ss limesaft
  • 2 dl lett kokosmelk
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper

Saus:

  • 2 stk finhakket rød chili
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 ss olje til steking
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 4 ss flytende honning
  • saft av 2 stk lime

  • 12 blader hjertesalat
Vis næringsinnhold
Energi
344.2kcal
Fett
15.2g
Protein
34.3g
Karbohydrater
15.4g

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

Legg kjøttet i romtemperatur i minimum 30 minutter før du skal bruke det.


1. Snitt hodekål fint. Bruk gjerne en ostehøvel til dette. Del agurk i to, og del den igjen på langs. Skjær agurken i tynne skiver. Bland hodekål og agurk sammen med saft og skall av lime og kokosmelk i en bolle. Smak til med salt og pepper.  


2. Brun strimler av svinekjøtt i flere omganger i en varm stekepanne med margarin. Krydre med salt og pepper. Sett kjøttet til side.

3. Fres chili og hvitløk i litt olje i stekepannen. Ha i honning, ingefær og limesaft, og bland sammen. Legg det stekte svinekjøttet tilbake i stekepannen og stek i 1 minutt til alt er godt blandet.

4. Vask hjertesalat, og fyll salatbladene med kålsalat. Topp salaten med svinestrimler og litt saus.   

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.