Spanske spyd

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Du kan enten grille eller steke spydene. Beregn litt god tid til marinaden. Hvis du blander litt gurkemeie i risen får den en flott gulfarge.

Ingredienser

  • 600 g renskåret svinekjøtt fra flatbiff eller filet
  • 5 ss olivenolje
  • 2 ts paprikapulver
  • 1 ts gurkemeie
  • 12 ts grovmalt pepper
  • 14 ts kajennepepper
  • 3 dl langkornet middagsris
  • 12 stk løk
  • 2 stk rød chili
Vis næringsinnhold
Energi
505kcal
Fett
17.1g
Protein
38.6g
Karbohydrater
49.6g
Jern
2.3mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i terninger. Bland sammen olivenolje, paprikapulver, gurkemeie, pepper og kajennepepper til marinaden. La kjøttet ligge i marinaden minst 1 time.
  2. Tre kjøttet på spyd og grill/stek 10-12 minutter. Snu og pensle ofte.
  3. Kok risen til 4 porsjoner etter anvisning på pakken, sammen med gurkemeie.
  4. Finhakk løken og skjær chilien i ringer (ta ut frøene). Bland sammen med risen.

En blanding av cherrytomater, oliven og marinert hvitløk er godt til.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.