Soyamarinert svinefilet med syltede rotgrønnsaker

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Denne asiatiskinspirerte retten med soyamarinert svinefilet og deilige, sprø rotgrønnsaker er perfekt til helgekosen. 

Ingredienser

  • 600 g indre- eller ytrefilet av svin
  • 12 dl soyasaus
  • 1 ss brunt sukker
  • 2 båt grovhakket hvitløk
  • 1 ss olje

Syltede rotgrønnsaker:

  • 2 stk mellomstore søtpotet
  • 1 stk liten rettich
  • 2 stk rødbete
  • 12 dl riseddik
  • 12 dl sukker
  • 12 dl vann

Dressing:

  • 12 ts sesamolje
  • 2 ss søt soyasaus (kecap manis)
  • 2 ss teriyakisaus

  • 12 stk revet kokosnøtt
  • 12 pk blandet babybladsalat
Vis næringsinnhold
Energi
496,5kcal
Fett
19,1g
Protein
36,92g
Karbohydrater
40,37g
Jern
4,1mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

1. Lag en marinade av soyasaus, brunt sukker, hvitløk og olje. Renskjær svinefilet for eventuelle hinner, og legg kjøttet i marinaden. La det ligge i minimum 30 minutter, men gjerne over natten. 

2.  Brun kjøttet raskt på alle sider i en varm stekpanne. Legg kjøttet over i en ildfast form, og stikk inn et steketermometer. Sett formen i stekeovn på 125 ºC i ca. 20 minutter til kjernetemperaturen viser 70 ºC. La fileten hvile i minst 10 minutter før du skjærer i den. 

Legg gjerne svinefileten på grillen om sommeren. Brun den på direkte varme, og legg den over på indirekte varme for ettergrilling.

3. Vask og skrell rotgrønnsaker. Skjær dem i tynne skiver ved hjelp av en mandolin eller en ostehøvel.

Rødbete kan sette farge både på hender og utstyr. Bruk gjerne engangshansker og vask utstyret straks du er ferdig.

4. Kok opp riseddik, sukker og vann, og rør godt til sukkeret er løst opp. Ta laken av kokeplaten og tilsett grønnsakene. Avkjøl. 

5. Bland sesamolje, søt soyasaus og teriyakisaus sammen til en dressing.

6. Rist revet kokosnøtt raskt i en varm og tørr stekepanne til det får en gyllen farge. 

7. Vask og skyll salat. 

Skjær tynne skiver av svinefilet. Legg skivene på et fat med syltede grønnsaker og salat. Hell litt dressing over kjøttet og dryss på ristet kokos rett før servering. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.