Solbærskinke

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Det høres muligens pussig ut å koke svinesteken i solbærsaft, men resultatet blir utrolig godt! Renskåret svinekjøtt er mager mat, og har ikke så mye egensmak. Sammen med solbær som er både søtt og syrlig og fullt av smak, ingefær og hvitløk, blir dette et spennende matmøte. 

Ingredienser

  • 2 kg svinestek uten ben og svor
  • 6 dl solbærsirup
  • 6 dl vann
  • 1 stk rødløk i båter
  • 2 båt hvitløk
  • 2 ts grovhakket frisk ingefær
  • 3 ts salt
  • 2 stilk frisk kruspersille
  • 6 stk hel pepper

Saus:

  • 6 dl kraft fra koking
  • 1 ss maisstivelse (maizena)
  • 1 dl vann
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
Vis næringsinnhold
Energi
457kcal
Fett
5.54g
Protein
56.28g
Karbohydrater
45.77g
Jern
4.16mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

1. Velg en kjele så kjøtt og termometer akkurat får plass. Kok opp vann, solbærsaft, krydder og salt.

2. Stikk et steketermometer i kjøttet så spissen er midt i den tykkeste delen av kjøttet. Legg i skinken, skru ned varmen og la skinken trekke ved ca 80°C i ca. 1 time. Kjøttet er ferdig når termometeret viser 76°C. Ta opp skinken og la den hvile ca. 15 min. før den skjæres opp.

3. Sil kraften kjøttet har kokt i, rør ut maizena i litt vann og rør det inn i kraften.

4. Kok opp under omrøring og smak til med salt og pepper.

Server med kokte poteter og f.eks. sukkererter og epleskiver.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.