Smørbrød med posjert egg og skinke

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Mestrer du det lille kunststykket det er å posjere egg, kan du alltid imponere selv med de enkleste retter. Et smørbrød kan du bygge så høyt du vil, og servere som en sein frokost eller lunsj. 

Ingredienser

  • 2 stk ferske, kjøleskapskalde egg
  • 1 l vann
  • 12 ts eddik, 7 %
  • 12 ts salt
  • 2 skive ristet landbrød
  • 2 ts sennep
  • 4 blader ekebladsalat
  • 2 stk grovhakkede tomat
  • 12 pakke alfalfaspirer , á 100 g
  • 1 ss olivenolje
  • 12 ts salt
  • 14 ts kvernet pepper
  • 4 skiver kokt skinke (av det litt dyrere slaget)
Vis næringsinnhold
Energi
300kcal
Fett
15g
Protein
19.0g
Karbohydrater
21.2g
Jern
2.9mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Kok opp vann med eddik og salt. Senk varmen så det ikke fosskoker. Knekk ett og ett egg i en kopp og la dem gli forsiktig ned i vannet. La eggene stivne i vannet i 4-5 minutter, og løft dem forsiktig over i kaldt vann. Fjern gjerne løs eggehvite så de ser pene ut.
  2. Smør brødskivene med sennep og legg på salatblad, hakkede tomater og spirer. Drypp over litt olivenolje og krydre forsiktig med salt og pepper. Legg på skinkeskivene og plasser det posjerte egget på toppen. 
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.