Skinkegrateng

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Skinkegrateng er enkel og sunn middag. Den gjør seg nesten selv i ovnen.

Ingredienser

  • 300 g kokt skinke i biter
  • 12 stk løk , finhakket
  • 1 stk purre i tynne ringer
  • 1 ss olje til steking
  • 4 stk egg
  • 4 dl skummet melk
  • 4 ss cottage cheese
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 50 g revet halvfet hvitost
Vis næringsinnhold
Energi
301kcal
Fett
15.5g
Protein
32.5g
Karbohydrater
7.5g
Jern
2.7mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Varm olje i en panne og surr løken til den er blank. Tilsett skinke og purre og stek det raskt, ca. 1-2 minutter.
  2. Ha alt over i en ildfast form. Strø osten over.
  3. Pisk eggene og tilsett melk, cottage cheese og salt. Hell over eggeblandingen og stek den på 200 °C, nederste rille i ca. 30 minutter eller til eggestanden har stivnet og fått fin farge. 
Steketiden kan variere etter hvor stor eller liten form du bruker og etter hvor mange porsjoner du lager til. Jo tykkere gratengen er, jo lengre steketid trenger den.

Server med grovt brød og salat.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.