Skinkebiffsandwich med eple- og sellerisalat

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Skinkebiff  er en mager, saftig biff av svin flatbiff som lett lar seg kombinere med en frisk salat av eple og selleri. 

Ingredienser

  • 300 g skinkebiff , i skiver
  • 1 ss olje , til pensling
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Eple- og sellerisalat:

  • 2 stilk stilkselleri (stangselleri)
  • 1 stk eple
  • saft og skall fra 12 stk sitron
  • 2 ss finhakket bladpersille
  • 1 ss ristede sesamfrø
  • 14 ts salt
  • 14 ts pepper

Dressing:

  • 2 ss tamarindsaus
  • 2 ss teriyakisaus
  • 12 ts sesamolje

  • 2 stk fint rundstykke av spelt
Vis næringsinnhold
Kcal
429
Fett
14.5g
Protein
39.0g
Karbohydrat
35.5
Jern
2.4mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

1. Kutt stilkselleri og eple i tynne staver, og bland dem sammen med skall og saft fra sitron, finhakket bladpersille og sesamfrø. Smak til med salt og pepper. 

Skal du kutte til flere porsjoner kan du legge eplestaver i en bolle med kaldt vann og noen dråper sitron. Da unngår du at eplestavene blir misfargede.

2. Pensle skinkebiffer med olje, krydre med salt og pepper. Grill i 2-3 minutter på hver side, til de er gjennomstekte.

3. Bland sammen tamarindsaus, teriyakisaus og sesamolje til en dressing. 

Anrett eple- og sellerisalat på speltrundstykke. Legg saftig grillet skinkebiff over og server med dressingen. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.