Skinkebiff med rødbet- og eplesalat

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Rå rødbeter gir en flott farge til både kjøtt og salat i denne retten med skinkebiff. Den friske salaten er enkelt og deilig tilbehør. 

Ingredienser

  • 4 stk skinkebiff à ca 200 g
  • 1 ts kvernet salt
  • 12 ts kvernet pepper
  • 2 ss flytende margarin til steking

Rødbet- og eplesalat

  • 2 stk rødbete
  • 1 stk gulrot
  • 1 stk eple
  • 3 ss yoghurt naturell eller gresk yoghurt
Vis næringsinnhold
Energi
493kcal
Fett
9.25g
Protein
34g
Karbohydrater
10.75g
Jern
3mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Skrell og riv rødbeter grovt. Legg halvparten av de revne rødbetene i en bolle sammen med skinkebiffene. Krydre med salt og pepper, og «massér» kjøttet med rødbeter i ca. 1 minutt, eller til du ser at kjøttet begynner å bli rosa. Sett til side.
  2. Riv gulrot og eple (det er ikke nødvendig å skrelle eplet) og bland med resten av den revne rødbeten og yoghurt. Smak til med salt og pepper. Sett kaldt til servering.
  3. Tørk av skinkebiffene og fjern det meste av den revne rødbeten. Varm en stekepanne og smelt margarin. Når skummet legger seg er det varmt nok til å legge i biffene. Stek biffene i 2-3 minutter på hver side. Senk varmen og la biffene ettersteke i 4 minutter.
  4. Server skinkebiffene sammen med rødbetsalaten.
Bruk plasthansker når du river rødbeter, så slipper du å få rosafargede hender.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.