Sitronmarinert kyllingfilet

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Kyllingretten er rik på farger, men fattig på kalorier. Maten er ikke bare lekker å se på, men dessuten svært smakfull og god.

Ingredienser

  • 4 stk kyllingfilet

salt og kvernet pepper

  • 2 ss flytende margarin

Sitronmarinade:

  • saft av 2 stk sitron
  • 1 dl rapsolje
  • 2 båt hakket hvitløk
  • 1 ss hakket frisk ingefær

litt kvernet pepper

Hvitvinsdampede sukkererter og reddiker:

  • 1 stk finhakket sjalottløk
  • 300 g rensede sukkererter
  • 250 g reddik
  • 12 dl hvitvin
  • 1 ss flytende margarin
Vis næringsinnhold
Energi
238kcal
Fett
2.1g
Protein
39.3g
Karbohydrater
13.2g
Jern
1.4mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

1. Bland ingrediensene til marinaden og ha den i en dobbel plastpose. Legg i kyllingfiletene og la dem marinere, helst over natten.

2. Tørk kyllingfiletene og dem i en stekepanne på middels varme i 2 minutter på hver side. Legg over lokk og etterstek i 6-8 minutter.

3. Fres hakket løk blank i margarin. Tilsett grønnsaker og vin og damp til grønnsakene er gjennomvarme, men fortsatt sprø. Smak til med salt og pepper.

Server med kokte eller saltkokte poteter.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.