Sesampanert kylling med eple- og fennikelsalat

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Under 20 min

Sesampanert norsk kylling blir både sprø og saftig. Servert med eple- og fennikelsalat, mozzarella og en liten skvett god olivenolje gir et perfekt måltid som fint kan serveres til middag eller lunsj. 

Ingredienser

  • 4 stk kyllingfilet (à 120 g)
  • 4 ss sesamfrø
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 2 ss margarin til steking

Eple- og fennikelsalat:

  • 2 stk grønne eple
  • safen av 1 stk sitron
  • 1 stk fennikel
  • 1 ss sukker
  • 2 ss grovhakket frisk dill

  • 2 stk mozzarella
  • 1 ss olivenolje
  • 12 ts grovkvernet pepper
Vis næringsinnhold
Energi
636.2kcal
Fett
37.2g
Protein
58.5g
Karbohydrater
15.2g
Jern
2.5mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

1. Krydre kyllingfilet med salt og pepper og vend dem i sesamfrø til det dekker. Ha margarin i en varm stekepanne. Når margarinen slutter å bruse, legg kyllingfiletene i pannen og brun dem i 2 minutter på hver side.

2. Etterstek på lav varme under lokk i ca. 4 minutter. Skru av varmen og la filetene hvile et par minutter.

3. Stikk ut kjernehus på eple. Skjær eplene i 1-2 mm tykke skiver (bruk gjerne en mandolin eller en ostehøvel) og legg skivene i en skål. Press over sitronsaft. Skjær fennikel i tynne skiver (bruk gjerne en mandolin eller en ostehøvel) og ha dem i bollen. Dryss over sukker, ha i grovhakket dill og bland alt sammen.

4. Riv mozzarella i grove biter, og anrett på tallerkener sammen med saftig kylling og frisk eple- og fennikelsalat. Drypp litt god olivenolje over osten og krydre med grovmalt pepper. 

Se hvordan steke kyllingfilet

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.