Sesamfrøstekte skinkebiffer med couscous

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Dette er rask mat som smaker. En eksotisk rett som er inspirert fra forskjellige verdensdeler. Sesamfrøstekt skinkebiff fra Japan med couscous fra Marokko. Og du kan kose deg med god samvittighet. Retten er sunn og mager.

Ingredienser

  • 4 stk skinkebiff á ca. 150 g
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 4 ts sesamfrø
  • ca. 2 ss olje til steking
  • 3 dl couscous eller bulgur
  • 3 stk hakket tomat
  • 1 stk finhakket rødløk
  • 3 ss hakket bladpersille
  • 1 ts hakket frisk mynte
  • 3 ss olivenolje
  • 2 ss limesaft
  • 4 ss søt chilisaus
  • 1 stk lime
Vis næringsinnhold
Energi
530kcal
Fett
18.62g
Protein
42.23g
Karbohydrater
48.48g
Jern
mgmg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

1. Lag couscous eller bulgur etter anvisning på pakken og bland inn tomat, rødløk, urter, olje og limesaft.

2. Krydre skinkebiffene og klapp på sesamfrø. Stek på god varme ca. 2 minutter på hver side. La dem ettersteke på svak varme 1-2 minutter til de er gjennomstekt.

Server retten med søt chilisaus og  lime.

Couscous og bulgur er begge hvetebaserte, fra som oftest durumhvete. Couscous er bittesmå pastakuler fremstilt av semulegryn (den innerste og hardeste delen av hvetekjernen), og benyttes mye i det Nord-Afrikanske kjøkken. Ulike varianter finnes også i en rekke andre land.

 

Bulgur er laget av avskallede hvetekorn som er fordampet, tørket og malt, og benyttes mye i Tyrkia og Midtøsten. Bulgur inneholder mer mineraler, vitaminer og fiber enn couscous fordi større deler av kornet er benyttet.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.