Sesambiff med lun salat

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Ytrefilet av svin kan du enten steke hel eller i biffer. Her har vi marinert svinebiffen i soya og panert den med sesam, noe som gjør biffen ekstra spennende og god! Lag en frisk og syrlig eple- og fennikelsalat til, og nyt denne lette og freshe hverdagsretten. Dette er en gjenoppskrift som hører sammen med Poke- fiskesalat fra Hawaii.

Ingredienser

  • 600 g ytrefilet av svin i biffer
  • 3 ss maisstivelse (maizena)
  • 3 ss soyasaus
  • 5 ss ristede sesamfrø
  • 2 ss olje til steking

Lun salat:

  • 12 stk fennikel
  • 4 stk vårløk
  • 2 stk grønt eple
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss olje til steking
  • 12 pakke bladspinat

Dressing:

  • saften av 1 stk lime
  • 1 ss sukker
  • 12 ts salt
  • 12 ts grovkvernet pepper
Vis næringsinnhold
Energi
404kcal
Fett
19.0g
Protein
39.9g
Karbohydrater
16.8g
Jern
4.1mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Vend biffene i maizena slik at det dekker godt på alle sider. Legg biffene i en dyp tallerken med soyasaus. La dem marinere i ca. 10 minutter.
  2. Bruk en ostehøvel og høvle fennikel i tynne skiver. Finhakk vårløk. Skjær eple i små terninger.
  3. Bland sammen limesaft, sukker, salt og pepper i en liten skål, og rør slik at sukkeret begynner å løse seg litt opp.
  4. Ta biffene opp av soyasausen og vend dem i sesamfrø. Stek biffene i varm stekepanne med olje, ca. 2 minutter på hver side. Etterstek på lavere temperatur i 1-2 minutter på hver side. Se til at ikke sesamfrøene svir seg. Legg biffene over på en tallerken og la dem hvile mens du steker resten.
  5. Ha litt olje i stekepannen og fres hvitløk og vårløk til det blir blankt, 1-2 minutter.
  6. Ha i fennikel og eple, og fres et minutt til. Hell over dressingen og bland alt godt sammen. Trekk stekepannen av platen og vend inn spinat.

Server de saftige sesambiffene med den friske og lune salaten. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.