Septembergryte

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Denne supre gryten med svinekjøtt og deilige grønnsaker er kalt opp etter den vakreste høstmåneden. Ikke la navnet sette noen begrensninger for når du vil servere den!

Ingredienser

  • ca. 500 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 5 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 2 stk løk
  • 12 stk sellerirot
  • 3 stk potet
  • 2 stk gulrot
  • 3 stk tomat
  • 12 stk purre
  • 250 g brekkbønner eller aspargesbønner
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 1 ts paprikapulver
Vis næringsinnhold
Energi
252kcal
Fett
6.05g
Protein
31.9g
Karbohydrater
17.81g
Jern
3.39mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Kok opp kraft/buljong. Hakk løk. Skjær selleri, gulrot, potet i passe store biter og tilsett i kraften. Kok til grønnsakene er knapt møre.
  2. Ha tomatene i kokende vann i ca. 1/2 minutt. Ta av skallet og legg tomatene over i gryta sammen med kjøttstrimlene.
  3. Ha i snittet purre og bønner og la retten trekke 5 minutter. Smak til med salt og krydder.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.