Sennepsbiff

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Sennep har en syrlig og søt smak som mange elsker og som er brukt i matlagingen i flere tusen år. Denne rustikke retten er et godt eksempel på at sennep fremdeles bør elskes for det den er. 

Ingredienser

  • 150 g ytrefilet av storfe
  • 1 ss grov sennep
  • 14 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 12 ss rapsolje til steking

  • 1 stk kokt potet
  • 100 g baby gulrot
  • 1 dl appelsinjuice
  • 1 ts maisstivelse (maizena)
  • 1 ss finhakket frisk basilikum
Vis næringsinnhold
Energi
423kcal
Fett
15.3g
Protein
36.7g
Karbohydrater
32.7g
Jern
4.6mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Krydre biffen med salt og pepper. Stek den på sterk varme til det begynner å piple på oversiden. Snu biffen og stek den videre til rosa kjøttsaft pipler frem. Da er biffen medium. Ha på sennep.
  2. Bland appelsinjuice med maizenna. Hell blandingen i en stekepanne og kok opp. Ha i gulrøtter og kok til appelsinjuicen har sauskonsistens og gulrøttene er myke. Del poteten i fire og ha i pannen de siste 20 sekundene.
  3. Legg biffen på en tallerken med gulrøtter og poteter rundt. Få med den gode appelsinsausen og dryss til slutt over hakket basilikum.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.