Salat med varmrøkt laks

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

En sunn og mettende lunsjsalat med smakfull varmrøkt laks. Lag gjerne salaten på glass med basilikumdressing i bunnen, da både ser salaten fresh ut og holder seg sprø og god til du skal spise.

Ingredienser

  • 12 potte frisk basilikum
  • 1 ss olje
  • 3 ss rømme
  • 14 ts salt
  • 14 ts pepper

Salat:

  • 12 bukett brokkoli
  • 1 dl quinoa
  • 2 dl vann til koking
  • 12 stk mango i små terninger
  • 2 stk finhakket vårløk
  • 12 pakke babyspinat (á 65 g)
  • ca. 200 g varmrøkt laks
  • 2 ss krutonger
  • 4 stilker frisk timian (kan sløyfes)
Vis næringsinnhold
Energi
526kcal
Fett
27,3g
Protein
31,7g
Karbohydrater
35,4g
Jern
3,4mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

1. Kjør basilikunblader og olje sammen med en stavmikser eller i en liten hurtighakker, bland inn rømme og smak til med salt og pepper. Hell dressingen i bunnen på er stort glass med lokk. 

2. Kok quinoa i en liten kjele med vann etter anvisning på pakken. Avkjøl.

3. Del brokkoli i små buketter og legg dem ned i glasset. 

4. Ha den avkjølte quinoaen i glasset og legg i mangoterninger, vårløk og spinatblader. 

5. Del fisken i små biter og legg den over spinaten i glasset før du tar på litt krutonger og eventuelt noen friske urter. Spis med en gang eller skru på lokk. 

La salaten stå oppreist til du skal spise den, da holder grønnsakene seg friske og sprø. Snu glasset på hodet slik at dressingen blander seg med resten av salaten rett før servering.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.