Rucculasalat med strimlet biffkjøtt

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Dette er en salat som til og med HAN kan like. En enkel salat toppet med fantastiske smaker fra biffkjøtt, avokado, fetaost og vinaigrette. I tillegg er det sunt: Kjøttet gir deg mye protein og jern, og fra grønnsakene får du mange nyttige vitaminer og mineraler. Her er det ingen grunn til å la være!

Ingredienser

  • 300 g biffkjøtt i strimler (f.eks. mørbrad, indre- eller ytrefilet)
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 1 ss flytende margarin
  • 14 stk cocktailtomat
  • 100 g ruccula
  • 30 stk sukkererter
  • 1 stk avokado
  • 100 g fetaost , gjerne en lett-variant
  • 12 stk rødløk

Dressing:

  • 4 ts virgin olivenolje
  • 12 ts sennep , gjerne sterk type
  • 2 ts hvitvinseddik eller annen eddik
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
Vis næringsinnhold
Energi
534kcal
Fett
38.5g
Protein
34.9g
Karbohydrater
9.5g
Jern
3.9mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

Slik gjør du:

  1. Skjær biffkjøtt i tynne strimler dersom det ikke er ferdigstrimlet. Krydre med salt og pepper.
  2. Vask ruccula og del tomater i to. Skjær fetaost i terninger og løk i strimler. Del avocado i to, ta ut steinen, ta av skallet, og del opp i passe biter.
  3. Visp sammen ingrediensene til dressingen.
  4. Stek biffstrimlene på middels høy varme.
  5. Fordel alt sammen pent utover på tallerkenene.

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.